Sanatate si Terapii naturiste : Taiji - Qigong - Practici taoiste din Wudang - Cursuri de Arte Interne Bucuresti - Aplicatii martiale : Yiquan Kung fu
    Despre club Cursuri  -   Intrebari Frecvente VideoDojo  -   Stagii  -   BudoSHOP  -  NewsList  -  Cum ajung ? -  Contact      
Despre scolile interne
Fundamente
Yi Quan
Taiji Quan
Bagua Zhang
Xing Yi Quan
Qi Gong
Intrebari Frecvente
Video Clipuri
Articole
 
CURS GRATUIT
Acte Inscriere - PDF

 

 

Click aici pentru locatia exacta a salii unde au loc cursurile si pentru programul de antrenamente(click pe imagine pt detalii)

           

         Arte Interne - INTREBARI FRECVENTE

 

In Avind in vedere ca artele martiale nu sunt foarte bine cunoscute in Romania, cu atit mai putin cele traditionale, putin practicate la modul serios chiar in intreaga lume, ne-am gindit sa venim in ajutorul celor care o serie de intrebari legate de cursurile noastre precum si de ceea ce se studiaza concret la aceste cursuri.

1. In cit timp pot sa iau Centura Neagra  ?

        - Imediat ! In artele martiale chinezesti nu exista "Centuri colorate" sau grade Kyu / Dan . Acestea sunt creatia Maestrului Jigoro Kano din Judo si au fost introduse mai intii pentru motivarea copiilor in practica. In sistemele chinezesti , Kung Fu se traduce prin maiestrie, este deci vorba deja de un atribut al unei practici deja perfectionate prin ani de munca asidua. Deci puteti veni la sala direct cu centura / esarfa neagra , dar aceasta nu inseamna nimic.

2. Ce costumatie am nevoie pentru aceste cursuri ?

        - Sistemul se caracterizeaza prin naturalete , astfel ca , este nevoie sa va puteti simti bine la antrenament si sa puteti avea lejeritate in miscari. ca urmare o tinuta sportiva (trening , tricou) este recomandata . Optional , mai tirziu va puteti procura un costum traditional chinezesc Yi Fu , dar este doar optional. 

3. In cit timp pot sa ma apar perfect pe strada  ?

        - Nu exista un rapuns standard pentru aceasta intrebare. Pur si simplu depinde de fiecare. progresul poate fi mai rapid la unii , mai lent la altii. Important este ca antrenamentul sa fie regulat si sa nu se exagereze. YI QUAN fiind un sistem intern, axat mai intii pe armonizarea si dezvoltarea energiei interne QI, esentiala este mai intii aceasta parte de acumulare ( YANG SHENG ) . Dupa aceea se poate trece si la faza martiala - JIJI ZHUANG. Progresia in sistemele interne - Neijia, este lenta dar se face din interior la exterior si este deci un rezultat de durata, indiferent de alterarea in timp a abilitatilor fizice.

4. As vrea sa practic doar partea de acumulare si echilibrare energetica

 YANG SHENG QI GONG. Este posibil  ?

        - DA ! Arta YU QUAN  a fost conceput respectind vechile principii taoiste conform carora pastrarea corpului in cele mai bune conditii era o cerinta esentiala a oricarei practici. Practica martiala este optionala si in cadrul cursurilor noastre. Se pune mult accent pe partea de acumulare si echilibrare energetica. 

5. Nu mai sunt chiar foarte tinar, si nu am mai facut nici Arte Martiale

 nici QI GONG, pot incepe si eu aceste cursuri ?

        - DA !  YI QUAN este un sistem intern si ca urmare el poate fi practicat la orice virsta indiferent de abilitatile fizice. Prima faza a practicii o constituie re-echilibrarea energetica a organismului si dezvoltarea energiei interne QI. Acestea cer doar o minima capacitate de concentrare mai ales ca o mare parte din antrenament se bazeaza pe studiul unor posturi ( lucru static ). Dinamismul specific unor virste prea fragede poate face practica YI QUAN dificila, plictisitoare si monotona ....

6. Este suficient un curs pe saptamina ?

        - NU  ! Evident ca nici un curs pe saptamina, si nici chiar 5 cursuri pe saptamina nu sunt suficiente pentru un progres real. Este nevoie de antrenament minim dar zilnic. Cursul nostru saptaminal va corecta greseli in tehnici, se vor studia tehnici cu partener , "teste ale fortei" - SHI LI,  TUI SHOU ("miini in contact") si apoi chiar aplicatii martiale.

7. Pot combina aceste cursuri cu alte sisteme (Arte martiale, Qi gong,

 etc )  ?

        - DA  !        Evident ca YI QUAN nu poate decit sa imbunatateasca performantele din orice alte arte martiale prin studiul pur al tehcnicilor energetice. Aplicatiile de " energie exploziva" de asemenea vor fi mult apreciate si in alte arte martiale. YANG SHENG este in sine o metoda de QI GONG , dar poate fi optional combinat si cu alte sisteme.  Orice activitate fizica sau intelectuala va avea mult de cistigat din tehnicile de acumulare si de dirijarea energiei din YI QUAN.

8. Cum se poate ca imobilitatea (aparenta) sa antreneze asemenea

 avantaje ?

O adevarata chintesenta a Alchimiei Taoiste ezoterice este cuprinsa in tratatul NEI JING al Imparatului Galben Huang Di :

" A asimila cerul si pamintul, a stapini Yin-ul si Yang-ul,
A respira energia esentei vitale si a pastra spiritul odihnit asupra sa
Si a pastra totul ca unul singur. Astfel viata poate dura cit tot cerul si pamintul"

Limbajul ezoteric al vechiului text se traduce prin :

A asimila cerul si pamintul: a inradacina corpul si a dilata perceptia. In Zhan Zhuang corpul se infinge in sol si sa inalta catre cer. Invatind postura corecta, tensiunile interne se reduc la un minim ce relaxeaza organele interne, articulatiile devin mai suple, destinse mai ales daca se respecta dierctiile de baza ale fortei.

A stapini YIN si YANG: aceasta semnifica abilitatea armonizarii dualitatilor opuse, contrare : detenta / contractie, sus / jos, fata / spate , stinga / dreapta, etc . Aceasta stare de echilibru va aduce o stare de lejeritate intregului corp, de maxima receptivitate si sensibilitate

Respiratia energiei esenta (ancestrale) - se traduce prin a conserva si propaga energia QI din corpul uman in timpul respiratiei. Este vorba si de una din fazele alchimiei taoiste.

A pastra spiritul si a te concentra in interior se traduce printr-o privire in interiror, pentru a descoperi Universul Microcosmic, pentru a aduce in interior o stare de relaxare, liniste si echilibru.

A pastra totul ca pe unul: armonizarea functiilor vitale pentru a pastra integritatatea corpului. Aceasta unitate ofera o senzatie de revitalizare foarte utila organismului.

Acestea sunt doar un prim nivel din interpretarea ezoterica taoista dar oricum in rezumat, se poate spune ca meditatia, in picioare sau asezat, culcat sau in miscare, permite intretinerea in cele mai bune conditii a proceselor energetice in corpul uman, oferind o punte pentru gasirea unui echilibru intre corp si spirit, pentru depasirea dualitatii in sens final.

9.. Cum se creeaza eficacitatea martiala prin practica imobila a ZHAN

 ZHUANG  ?

ZHAN ZHUANG ofera puncte de reper pentru construirea unor miscari proprii in practica, toate acestea bazate pe senzatii interne. gesturile normale sunt nascute din nevoie interioara de a comunica in exterior. ZHAN ZHUANG dezvolta un simt global ce va aduce unitate in toate miscarile. La inceput se simte doar contactul cu solul, ulterior se va simti acest contact reflectat in toate articulatiile (picior, genunchi, sold, spate, umeri, cot, mina, git, cap ). Intreg corpul devine un imens resort care isi poate schimba directia fortei, tensiunea, se poate intinde elastic catre orice directie in spatiu. Amplitudinea miscarilor este in perfecta rezonanta cu senzatiile interne. Forta exploziva FA JING este exact expresia unui arc tensionat care se relaxeaza. Un test scurt de energie FA JING, permite eliminarea unor tensiuni si forte inutile. Deseori, acest FA JING apare spontan mai ales in cazul unei maxime relaxari dupa un efort epuizant ( tremur, spasme bruste, necontrolate muscular ) Creearea tehnicilor martiale se face pornind chiar de la aceste senzatii extrem de importante de detenta, elasticitate, explozivitate, energie. Oricum nu trebuie uitat ca sunt doua tipuri de ZHAN ZHUANG, primul YANG SHENG ZHUANG , favorizeaza practica interna de acumulare si abia al doilea - JIJI ZHUANG ofera abilitatile martiale.


Index | Despre noi | Cum ajung ? | Cursuri BudoSHOP  | Contact  |  Inscriere                                                2006  RAIDEN DOJO  - Ryuko Media Web Design