Sanatate si Terapii naturiste : Taiji - Qigong - Practici taoiste din Wudang - Cursuri de Arte Interne Bucuresti - Aplicatii martiale : Yiquan Kung fu
    Despre club Cursuri  -   Intrebari Frecvente VideoDojo  -   Stagii  -   BudoSHOP  -  NewsList  -  Cum ajung ? -  Contact      
Istoric, origini
Fundamente
YiQuan
Taiji Quan
Bagua Zhang
Xing Yi Quan
Qi Gong
Intrebari Frecvente
Video Clipuri
Articole
 
 
CURS GRATUIT
Acte Inscriere - PDF

 

 

Click aici pentru locatia exacta a salii unde au loc cursurile si pentru programul de antrenamente(click pe imagine pt detalii)

         

BAGUA ZHANG - "Palma celor 8 trigrame"

 

    Baguazhang tradus prin Plama celor 8 trigrame , este o scoala interna chinezeasca, de origine profund taoista, bazata pe I-Ching - un vechi text de divinatie chinezesc, ce stabileste regului fundamentale ale "schimbarii" si "transformarii". Des folosit si in metode de divinatie I Ching este unul din textele clasice ale culturii chineze.

Stilul este caracterizat de tehnici aplicate cu palma deschisa de unde si denumirea scolii

Bagua Zhang sau Pakua Zhang, foloseste mai ales deplasari circulare, forme de DaoYin Qigong si are numeroase aplicatii martiale.

Se spune despre Bagua ca foloseste "miscarea ca fundatie si schimbarea ca principiu"

Miscarile sunt in permanenta schimbare, rasucire, intoarcere, cu schimbari bruste de ritm si directie, pe traiectorii circulare.

" Mergi ca un dragon, rasuceste-te ca o maimuta, schimba unghiurile precum un vultur, fii calm cau un tigru la pinda" - este o alta maxima chinezeasca legata de atributele Bagua

In arte martiale, Bagua foloseste aceste miscari continue pentru a ameti adversarul, pentru a evada in fata atacurilor directe ale sale, ruperile de ritm sunt folosite pentru a lansa contra- atacuri covirsitoare speculind orice deschidere din garda adversarului.

Miscarea constanta, de rasucire si intoarcere, stimuleaza incheieturile si muschii, oferind un antrenament foarte util unor zone aproape deloc exersate prin metode clasice. Contractia si relaxarea muschilor, relaxeaza cavitati sensibile - puncte din acupunctura, indepartind astfel energia stagnanta si permitind QI-ului sa circule liber si armonios.

 

BAGUA ZHANG in centrul nostru de arte martiale

 

In mod normal Bagua este o practica foarte solicitanta din punct de vedere fizic, astfel ca ea nu poate fi recomandata direct oricaror grupe de virsta.

Abordarea acestei discipline in cadrul centrului nostru de arte martiale se face gradat:

- posturi (zhuang) statice si chiar dinamice cu rol de echilibrare energetica

- forme lente de Bagua Qigong ce introduc mersul pe cerc si pregatesc corpul pentru

- exercitii mai complexe - "schimbari de palma"

De remarcat ca formele de Yiquan si Wudang Taiji care se practica in cadrul clubului nostru au si elemente de Bagua, la nivel de tarusi (zhuang) sau tehnica (Taiji-ul vechi din Wudang, cuprindea Bagua ca si concept in cadrul unei practici arhaice, complete, spre deosebire de unele scoli simplificate din Taiji-ul modern)


Index | Despre noi | Cum ajung ? | Cursuri BudoSHOP  | Contact  |  Inscriere                                                        (c) 2000 - 2011  RAIDEN DOJO Bucuresti