TAKEDA RYU SoBudo - Arte Martiale Traditionale in Bucuresti - AIKIJUTSU - IAIDO - JODO - KENJUTSU - JUKENPO
    Despre club Cursuri  -   Intrebari Frecvente VideoDojo  -   Stagii  -   BudoSHOP  -  NewsList  -  Cum ajung ? -  Contact      
Filozofia noastra
Scurt istoric al clubului
Orar / Discipline
Instructori
Localizare sala
Intrebari Frecvente - FAQ
CURS GRATUIT
Acte Inscriere - PDF

la stagiile de Nihon Jujutsu cu maestrul Shizuya Sato, 9 Dan

Yagyu Shingan Ryu alaturi de incredibilul Shimazu Sensei

 

 

 

 

 

 

curs de Hapkido pt instructori cu Maestrul Kim Yong Chang, 9 Dan Hapkido, 10 Dan Kumdo

 

 

 

 

 

 

 

alaturi de Tuan Raban, expert in Penchak Silat, in Paris 2000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu Imoto Sensei, Kyoto 2008, DNBK Taikai de ziua imparatului

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cu Shiraishi Sensei la Bujinden Honbu, si Shihan Dean Rostohar, Croatia

 

 

 

 

        Despre sensei Cristian Laiber

  Cristian Laiber, fondatorul clubului nostru a debutat in arte martiale initial ca autodidact inainte de 1989 cind acestea erau interzise, apoi cu Karate Goju Kensha, sub indrumarea lui Sensei F. Mageriu 6 Dan. De asemenea interesat de Ninjutsu, a participat si la primele stagii in aceasta disciplina cu Shidoshi Ho Szabo Pal, la Targu Mures. In timp devine interesat mai ales de scoli vechi, cu adevarat martiale si il contacteaza de asemenea pe Sensei Maroteaux in 1993 in vederea practicarii scolii Takeda Ryu Aikijutsu si in Romania.

Odata cu intrarea la facultatea de electronica in 1993, Cristian Laiber porneste ..practicand Goju Ryu Karate - 3 Kyu in 1993Yamabushi Dojo Pitesti, ca un grup restrins de prieteni, reuniti de pasiunea pentru arte martiale . Urmeaza acum multe stagii, Aikijutsu cu Sensei Maroteaux, Ninjutsu cu Sensei Szabo Pal si cu Sensei Thibault cu ajutorul caruia si introduce Bujinkan Ninpo in Romania in 1995. Clubul se afiliaza la FR JJ si Cristian Laiber trece astfel si testul de 1 Dan Jujutsu cu regretatul Alois Gurski Shihan. Este prezent la toate stagiile IMAF cu Shihan Shizuya Sato 9 Dan Jujutsu, in Romania, cu care si realizeaza interviuri pentru revista Arte Martiale. Aprofundind mai bine Ninjutsu Bujinkan si Takeda Ryu Aikijutsu, Sensei Laiber, deja 2 Dan Jujutsu, decide sa se dedice in totalitate acestor fantastice parti ale culturii traditionale japoneze - Koryu Bugei (scoli vechi, complexe, cu accent pe martialul real  dincolo de forme sportive). Sensei Thibault este invitat anual in Romania pentru perfectionare tehnica pe Ninjutsu si asa activitatea Bujinkan Romania se dezvolta.alaturi de Sensei Dominique Thibault intr-un stagiu la Constanta

In 1999 - 2000 Sensei Laiber are ocazia sa studieze mai mult in Franta, unde intilneste mai experti in Karate Okinawaian, urmeaza cursuri de Hapkido, Penchak Silat si Yiquan si evident - continua sa aprofundeze Ninjutsu Bujinkan cu Sensei Thibault, Shihan A.Cousergue si disciplinele scolii Takeda Ryu cu Sensei Maroteaux si sensei Pascal Lagouche.

Federatia MAA International cu sediul in Germania stabileste o colaborare cu Sensei Laiber si ii recunoaste meritele precum si valentele aplicative ale tehnicilor prin certificarea sa in Taiho Jutsu -  4 Dan. (sistemul politiei japoneze). Dl. Laiber a predat aceste tehnici atit la unitati militare din tara si de peste hotare cit si la o serie de firme de paza si protectie. In 1999 dupa ce Dl Cristian Ozon, instructor al Ninbukan Dojo Bucuresti decide sa nu mai continue studiul Bujinkan Ninpo, Sensei Laiber este invitat in Bucuresti si alaturi de o parte din vechii elevi de la Ninbukan Dojo, infiinteaza Raiden Dojo Bucuresti.

Decernarea de catre Shihan Maroteaux, a densho-ului de Shoden Kyohan Takeda RyuIn anul 2000, Cristian Laiber devine "elev intern" (uchideshi) la dojo-ul privat al lui Sensei Maroteaux din Avignon, si trece cu brio testele de 4 Dan Aikijutsu si 1 Dan Iaido Takeda Ryu. Cu aceasta ocazie devine si Instructor Sef la Takeda Ryu Romania.

In 2003, in fata unei comisii de experti, la al Primul Taikai International de Aikijutsu din Belgia, Sensei Laiber, devine cel mai tinar expert 5 Dan in Aikijutsu cu titlul de Renshi,  si este ales si VicePresedinte al European Sobukai Takeda Ryu.

Din dorinta de a se apropia cit mai mult de spiritul autentic al vechilor scoli de samurai, Sensei Laiber a participat si studiat si alte scoli vechi cum ar fi Yagyu Shingan Ryu cu Soke Shimazu, Katori Shinto Ryu cu Sensei Sugino precum si Daito Ryu Aikijutsu. De asemenea a participat la cursuri intensive de Instructori in Hapkido si Kumdo, din dorinta de aborda principiile Aiki din perspectiva coreeana.

In 2006, la Bruxelles, Sensei Laiber si alti experti Takeda Ryu sunt testati conform standardelor japoneze ale celei mai vechi organizatii japoneze de arte martiale Dai Nippon Butokukai. Hanshi Hamada ii recunoaste astfel validitatea nivelului sau de 5 Dan Aikijutsu, devenind astfel si membru cu drepturi depline ale DNBK.

In paralel cu scolile japoneze, C.Laiber a simtit si nevoia de a ajunge la sursa chineza a celor mai multe dintre ele, atit pe parte de jujutsu si aikijutsu cat si din perspectiva Ninpo si Kenpo. Toate acestea au dus la debutul in formele vechi de Taiji si Wudang Fajing in cadrul WTBA a lui Erle Montaigue si ulterior la Yiquan si ulterior sectia de scoli interne a Raiden Dojo Bucuresti

   Autor a citorva carti de arte martiale (Ninjutsu, Kobudo), Sensei Laiber a colaborat la aproapte toate publicatiile romanesti de arte martiale, este corespondent al revistei AikiGoshindo (FR), si de asemenea redactor sef al revistei Tigrul si Dragonul. In afara de cursurile regulate din Bucuresti si Pitesti, Sensei Laiber conduce stagii si cursuri in orasele tarii dar si in alte tari precum Ungaria, Ukraina, Grecia si Maroc.

JAPONIA - 2008     O noua etapa !

In 2008 Sensei Laiber efectueaza 2 calatorii in Japonia unde sta in total aproape 3 luni .

In aprilie 2008 are onoarea de a participa la o mare demonstratie de scoli japoneze vechi - Koryu, organizata la Butokuden Kyoto, cel mai vechi dojo din Japonia, templul oficial de arte martiale al familiei regale.  Aici, alaturi de Sensei Maroteaux, face parte din cei peste 1300 de practicanti care timp de 2 zile au demonstrat tehnicile si spiritul vechilor scoli de samurai, in fata Printului Higashi Fushimi Jigo, chiar in interiorul templului Butokuden. Cu aceasta ocazie primeste titlul de Renshi DNBK Kyoto

Ulterior in Noda, provincia Chiba, este acceptat sa locuiasca si studieze Ninjutsu in dojo-ul lui Ishizuka Sensei , cel mai vechi shihan al lui Hatsumi sensei. De asemenea participa la toate antrenamentele de la Bujinden Honbu Dojo sub conducerea lui Hatsumi Sensei cu care trece in mai si testul de Godan - 5 Dan, devenind acum instructor (shidoshi) de Ninjutsu Bujinkan. Tot aici participa si la antrenamente cu Shiraishi Shihan, Someya Shihan precum si Nagato Shihan.

Revenind in Japonia in octombrie / noiembrie 2008 in Chiba este acceptat ca uchideshi la Kancho Machida, unul din ultimii elevi ai lui Soke Ichio Oba pe Takeda Ryu. Kancho Machida este si calugar Shingon (budism ezoteric japonez) si il gazduieste pe sensei Laiber chiar in templul sau Shoryuzan. Aici urmeaza un program intensiv de minim 6 ore pe zi de Batto Jutsu (forma veche de Iaido) si Aiki Jutsu Takeda Ryu, urmate si de participare la Festivalul Castelului Sekyia, alaturi de familia Machida !

  

In urma acestei perioade de studiu, Sensei Laiber devine Shoden Takeda Ryu Aikijutsu si Shoden Embukan Batto Jutsu Enshin Itto Ryu (scoala de sabie a familiei Machida) primeste si un Makimono caligrafiat de Kancho Machida in mai bine de 5 ore si este autorizat de acesta sa predea aceste scoli in Europa !

 

Index | Despre noi | Cum ajung ? | Cursuri BudoSHOP  | Contact  |  Inscriere                                                                             (c) 2009  RAIDEN DOJO